transport-hackathon-zna-sveho-viteze-prvni-cenu-si-odnesl-navrh-aplikace-na-sdilene-dorucovani
Novinka Transport Hackathon zná svého vítěze. První cenu si odnesl návrh aplikace na sdílené doručování

Transport Hackathon zná svého vítěze. První cenu si odnesl návrh aplikace na sdílené doručování

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 4. 2017 15:45

Během uplynulého víkendu proběhl v pražské Paralelní Polis první ročník Transport Hackathonu, programátorského maratonu zaměřeného na téma dopravních systémů. Ovládl ho TEAM Omnitrans se svým návrhem aplikace sdíleného doručovacího systému a odnesl si díky tomu cenu v podobě 100 tisíc korun a pozvánky na mezinárodní finále do Montrealu.

Reklama

Vítězným projektem prvního ročníku pražského Transport Hackathonu se stal návrh aplikace s názvem µDeliver, který během náročného víkendu vytvořil TEAM Omnitrans ve složení Tomáš Janovský, Jan Kouba a Tomáš Kouba. Jejich koncept se zaměřil na efektivní způsoby doručování zásilek a počítá s chytrým zapojením všech dopravních prostředků včetně městské hromadné dopravy i cyklistů či chodců a budoucím využitím aplikace formou MaaS (Mobility as a Service). Za svůj výtvor si kromě poukázky na 100 tisíc korun odnesli také pozvánku do Montrealu na mezinárodní finále vítězných projektů z celého světa, které začíná již 12. května.

„První ročník dopadl moc dobře a už se těšíme na další. Náročný byl zejména konec, všichni byli už hodně unavení a nervózní z blížící se prezentace, ale dopadlo to nakonec velice dobře. Kvalita výsledků byla vysoká, takže jsme měli radost z toho, že se zúčastnily chytré týmy a všechny to bavilo,“ popsal dojmy z víkendu Daniel Kunzo, Marketing Chap ze společnosti Simpleway.

Do pražského finále pozvala nakonec společnost Simpleway, která akci zaštiťovala, celkem 7 týmů, které nejlépe splnily první vstupní úkol. Finálovou výzvou potom bylo rozpracovat projekt na bázi MaaS, který zatím nemá žádnou existující obdobu a co nejzajímavěji využije jakékoliv dostupné dopravní systémy a zdroje. Vedle již zmíněného vítězného návrhu pracovaly týmy například také s koncepcí ride sharingu, bus sharingu nebo data managementu pro veřejnou dopravu.

Zdroj: Simpleway

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama