sony-xperia-z5-premium-vyrazne-zlevnila
Novinka Sony Xperia Z5 Premium výrazně zlevnila

Sony Xperia Z5 Premium výrazně zlevnila

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 4. 2017 21:00 2

Chytrý telefon Xperia Z5 Premium, který byl mimochodem vůbec prvním 4K mobilem v prodeji, zlevňuje. Nyní jej lze sehnat už za necelých třináct tisíc korun, tedy téměř o polovinu levněji než při startu prodeje. Vyplývá to z informací nákupního rádce Heureka.cz.

Reklama

Xperia Z5 Premium se začala v tuzemských obchodech nabízet na konci listopadu 2015 za 24 475 Kč. Tenkrát se jednalo o jeden z nejdražších smartphonů na trhu. Po téměř roce a půl však cena tohoto modelu spadla až na 12 650 Kč.

Největším lákadlem Z5 Premium je bezpochyby displej. Panel s úhlopříčkou 5,5 palce má totiž stejné rozlišení jako ty nejlepší televizory na trhu – 3 840 × 2 160 pixelů, jde tedy o standard 4K. Uvnitř smartphonu tepe osmijádrový procesor Snapdragon 810, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 3 GB operační paměti, grafika Adreno 430, 32GB úložný prostor a slot na paměťové karty.

Velkou předností telefonu je i vysoká odolnost. Certifikace IP 68 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden a půl metru. Pod vodou je možné využívat mimochodem i oba fotoaparáty. Ten hlavní na zadní straně má vysoké rozlišení 23 Mpx. Snímač nad displejem je pětimegapixelový.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama