v-operacnim-systemu-tizen-byly-nalezeny-zavazne-bezpecnostni-chyby
Novinka V operačním systému Tizen byly nalezeny závažné bezpečnostní chyby

V operačním systému Tizen byly nalezeny závažné bezpečnostní chyby

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 4. 2017 16:00 2

Bylo nalezeno několik desítek závažných chyb v operačním systému Tizen. Ten je používán například v chytrých hodinkách Galaxy Gear, telefonech Z1, Z2 a Z3, ale také v lednicích a televizorech. S odvoláním na zprávu Equus Software na to upozornil Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Reklama

„Je to asi nejhorší kus kódu, jaký jsem dosud viděl,“ popsal problémy operačního systému Tizen bezpečnostní analytik Amihai Neiderman z Equus Software pro server eSecurity Planet.

Podle Neidermana Tizen obsahuje celou řadu bezpečnostních chyb. Celkem jich během zkoumání napočítal 40. Díky nalezeným zranitelnostem se mu například podařilo nahrát do jedné ze smart TV škodlivý kód. Jiné chyby mu zase umožnily simulovat (podvrhnout) TizenStore s aplikacemi.

Friedman tvrdí, že Tizen byl vyvíjen zřejmě bez ohledu na zabezpečení. V současné době analytik spolupracuje se Samsungem na odstranění chyb. Není však bez zajímavosti, že jihokorejská firma na stížnosti nejdříve několik měsíců nereagovala.

Zdroj 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama