nejmodernejsi-datacentrum-serverpark-v-praze-hleda-dalsi-hardwarove-nadsence
Novinka Nejmodernější datacentrum ServerPark v Praze hledá další hardwarové nadšence

Nejmodernější datacentrum ServerPark v Praze hledá další hardwarové nadšence

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 4. 2017 13:00 1

Necelé dva roky od otevření nejmodernějšího českého datacentra ServerPark rozšiřuje jeho provozovatel hostingová a cloudová společnost VSHosting tým HW/DC specialistů. ServerPark je aktuálně jediné české datacentrum vyhovující požadavkům standardu TIER IV. Je projektované na kapacitu 7500 serverů a aktuálně atakuje 50% zaplněnost. 

Reklama

V ServerParku je dnes provozován aktuálně každý 3. eshop v ČR a řada dalších významných projektů jako ČSFD.cz nebo PCTuning. V České republice jde o unikátní příležitost jak se dostat k jádru Internetu a špičkové technologii a provozu velkého datového centra.

VSHosting v pražské Hostivaři postavil ServerPark jako reakci na absenci špičkového datacentra v ČR, ve kterém by mohl provozovat své cloudové a hostingové služby. Datacentrum disponuje zdvojením celé kritické infrastruktury včetně chlazení a rovněž nadstandardním fyzickým zabezpečením s 5 bezpečnostími perimetry, ostnatými dráty a 15cm tlustými železobetonovými stěnami datacentra. Za dobu téměř 2 let se ServerParku nestala žádná kritická závada, která by jakkoliv ohrozila provoz serverů. ServerPark je projektován na celkový příkon několik megawatt a vedou do něj tři nezávislé optické trasy, které si VSHosting sám vybudoval.

ServerPark je připraven na několikadenní blackout Prahy, což pravidelně každý měsíc testuje:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama