samsung-ceka-nejlepsi-ctvrtletni-zisk-za-tri-roky
Novinka Samsung čeká nejlepší čtvrtletní zisk za tři roky

Samsung čeká nejlepší čtvrtletní zisk za tři roky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 4. 2017 05:00 1

Samsung čeká v prvním čtvrtletí navzdory nákladnému fiasku s phabletem Galaxy Note 7 nejlepší výsledek za více než tři roky. Firma tak směřuje k celoročnímu rekordnímu zisku i přesto, že její nejvyšší vedení je ponořeno do velkého politického skandálu.

Reklama

Hlavní konkurent amerického výrobce iPhonů Apple očekává v prvním čtvrtletí provozní zisk 9,9 bilionu wonů (220 miliard Kč), což je půl bilionu wonů nad průměrným odhadem analytiků a 48 procent nad výsledkem stejného období loňského roku. Tržby Samsungu by se v meziročním srovnání měly zvýšit o 0,4 procenta na 50 bilionů wonů.

Analytici pokládají za hlavního tahouna růstu zisku na počátku roku divizi polovodičů a zejména silný prodej paměťových čipů. K dobrému výsledku podle nich přispějí i prodeje mobilních telefonů nižší a střední kategorie.

Investoři a analytici přitom předpokládají, že ve druhém čtvrtletí Samsung vytvoří nejvyšší zisk vůbec a rekordní bude i celý rok. Dopomoci by k tomu měl nový smartphone Galaxy 8, který vstupuje na trh 21. dubna.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama