unikly-specifikace-letosniho-imac-nabidne-az-64-gb-ram-a-cpu-xeon
Apple Novinka Unikly specifikace letošního iMac. Nabídne až 64 GB RAM a CPU Xeon

Unikly specifikace letošního iMac. Nabídne až 64 GB RAM a CPU Xeon

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 4. 2017 16:15 25

Další generace all-in-one počítače Apple iMac doposud neměla zřejmé specifikace. Až nyní vyplouvají na povrch první střípky informací o letošním modelu iMac, které vypátral web Pike's Universum. 

Reklama

Podle nich by model pro rok 2017 měl přinést zejména výkonnější hardware. Doposud sice nevíme, jakou grafiku Apple zvolí, nicméně bude jednat o model Radeon od AMD, což by mohlo znamenat jednu z nových grafik RX 500, nebo dokonce jednu z chystaných karet Vega. O procesoru je ale jasno. Mozkem AiO bude Xeon E3-1285 v6 od Intelu. Tedy alespoň v nejvyšší konfiguraci.

Unikly specifikace letošního iMac. Nabídne až 64 GB RAM a CPU Xeon
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tomu pak mohou sekundovat ECC RAM s kapacitou od 16 do 64 GB. Nový model by mezi další výbavou měl mít například NVMe SSD patrně s kapacitou až 2 TB, podporu rozhraní Thunderbolt 3, nebo třeba USB typu C. Očekávat můžeme také přidané funkce pro provoz VR headsetů a údajně i možnost výběru displeje až s rozlišením 8K. Těšit se prý můžeme i na zcela novou klávesnici do dávanou s iMac.

Zatím není jisté, zda Apple udělá nějaké změny ve vzhledu, ale žádné zásadnější kroky v tomto směru asi nemusíme očekávat. Datum uvedení na trh bohužel zatím neznáme. Jisté je pouze to, že nové AiO značky Apple přijde ještě letos. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama