dell-wyse-3040-usporna-posila-pro-podnikovy-segment
Novinka Dell Wyse 3040: úsporná posila pro podnikový segment

Dell Wyse 3040: úsporná posila pro podnikový segment

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 4. 2017 09:00

Dell představil svůj nejlehčí, nejmenší a energeticky nejúspornější model tenkého klienta. Určen je především uživatelům, kteří potřebují zvládat základní kancelářskou práci, jimž by měl nabídnout dostatečný výkon i spravovatelnost.

Reklama

Tenký klient Wyse 3040 je kompatibilní s virtuálními pracovními prostředími Citrix, Microsoft a VMware. Navíc se jedná se o prvního tenkého klienta v oboru, který využívá čtyřjádrový Atom X5 (1,4 GHz), jenž je možné doplnit až 2 GB operační paměti a 8GB úložištěm. K dalším přednostem modelu Wyse 3040 patří skromné rozměry, díky kterým ho lze připevnit na zadní stranu monitoru. Co se týče konektivity, najdeme tu dvě rozhraní DisplayPort, podporu duálního digitálního displeje (rozlišení 2 560 × 1 600) a čtyři porty USB, jeden z nich je typu USB 3.1.

Vedle širokých možností připojení Wyse 3040 umožňuje také volbu operačního systému Wyse ThinOS nebo ThinLinux. Kromě toho je zařízení kompatibilní s virtualizačním softwarem všech hlavních dodavatelů, včetně řešení Citrix XenDesktop, Microsoft RDS a VMware Horizon. Vedle již podporovaných protokolů Citrix HDX, Microsoft RDP a PCoIP bude nový Dell od června podporovat rovněž vzdálený protokol VMware Blast Extreme.

Tenký klient Wyse 3040 s operačním systémem Wyse ThinOS se v České republice začne již brzy prodávat. Jeho cenu ale zatím neznáme.

Dell Wyse 3040: úsporná posila pro podnikový segment
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama