zvyste-objemy-dat-a-snizte-tarify-vyzyva-organizace-telefonujici-cz-operatory
Novinka Zvyšte objemy dat a snižte tarify, vyzývá organizace Telefonující.cz operátory

Zvyšte objemy dat a snižte tarify, vyzývá organizace Telefonující.cz operátory

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 3. 2017 08:00 2

Tarif s neomezeným voláním, SMS a se 7 GB dat stojí v Evropské unii v průměru 683 Kč za měsíc a jeho cena průběžně padá. I to lze vyčíst z nedávno zveřejněné a průběžně aktualizované vlastní analýzy cen evropských operátorů. Proto dnes Telefonující.cz vyzývají všechny tři tuzemské poskytovatele mobilních služeb ke dvěma krokům: k výraznému navýšení objemu dat ve stávajících tarifech a ke snížení cen takto navýšených tarifů.

Reklama

Ceny, ze kterých spolek Telefonující.cz počítal podklady pro svou analýzu představenou před dvěma týdny, jsou měsíc staré. Mezitím došlo hned v několika případech k dalším zlevněním a lze předpokládat, že ceny v některých zemích budou během letoška dále padat.

Zároveň mnozí evropští operátoři postupně navyšují ve stávajících tarifech objemy dat. Nyní jsou již v základní nabídce zcela běžné tarify s 5 až 20 GB dat. Čeští operátoři však běžně nabízejí tarif s pouhými 1,5 GB dat, a to za dosud shodnou cenu 749 Kč. Taková cena je však skoro dvojnásobně vyšší, než v ostatních zemích EU.

Cílem spotřebitelské organizace Telefonující.cz je dosažení cen pro koncové spotřebitele alespoň na úrovni obvyklé v zemích EU. “Proto vyzýváme české operátory, aby zvýšením objemů dat a snížením cen došli k ceně alespoň 683 Kč za flatový tarif se sedmi gigabity dat,” říká předseda organizace Svatopluk Bartík.

O organizaci Telefonující.cz

Telefonující.cz se snaží o zlepšení postavení českých spotřebitelů, tedy fyzických nepodnikajících osob, vůči operátorům a o snížení cen mobilních služeb těmto koncovým zákazníkům na úroveň alespoň obvyklou v jiných zemích Evropské unie. Další informace najdete na telefonujici.cz.

Zdroj: TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama