google-odhalil-cenu-a-termin-vydani-digitalni-tabule-jamboard
Novinka Google odhalil cenu a termín vydání digitální tabule Jamboard

Google odhalil cenu a termín vydání digitální tabule Jamboard

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 3. 2017 16:00 5

Digitální tabule Jamboard od Googlu byla sice představena již v říjnu loňského roku, nicméně až nyní Google potvrdil její cenu a přesnější termín vydání.

Reklama

Digitální dotyková tabule by měla zamířit do prodeje v květnu jako konkurence pro připravovaný Surface Hub od Microsoftu. Oproti konkurenčnímu produktu ale nabídne výrazně nižší cenu. Surafce Hub bude totiž ověnčen cenovkou 8 999 dolarů (téměř 230 000 Kč bez DPH), zatímco za Jamboard prý zaplatíme "jenom" 4 999 dolarů (127 000 Kč). Má to ale háček. Google si totiž za Jamboard bude účtovat roční poplatek za správu a údržbu. Ten by měl být stanoven na 600 dolarů za rok, tedy na zhruba 15 000 Kč.

Google odhalil cenu a termín vydání digitální tabule Jamboard
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jamboard má být podobně jako Surface Hub prezentační zařízení vhodné na schůze, které lze dotykově ovládat pomocí 55palcového displeje s rozlišením 4K. Ideální by měl být třeba na práci na společných projektech, jelikož je mimo jiné vybavený sadou kancelářských aplikací. Dodáván bude navíc se dvěma pery a gumovacím ovladačem. Google by měl navíc zajišťovat bezplatnou montáž třeba na stěnu.

Zařízení nabídne frekvenci dotykového snímání až 120 Hz, obnovovací frekvenci videa až 60 Hz, 16 simultánních dotykových bodů, systém rozpoznávání rukopisu a tvarů, vestavěnou širokoúhlou kameru (pro konferenční hovory) a reproduktory směrované dolů společně s vestavěným mikrofonem. Mezi konektivitou nechybí NFC, HDMI 2.0, USB typu C, dvojice USB 3.0, SPDIF audio výstup, Wi-Fi 802.11ac 2x2, nebo gigabitový ethernetový port. Podporován je také Google Cast. Displej samotný je naklápěcí a dodávaný s vysouvacím stojanem.

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama