samsung-galaxy-xcover-4-laka-na-zvysenou-odolnost
Novinka Samsung Galaxy XCover 4 láká na zvýšenou odolnost

Samsung Galaxy XCover 4 láká na zvýšenou odolnost

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 3. 2017 09:00 1

Samsung je věrný tradici a tak představil další velmi odolný smartphone. Novinka Galaxy XCover 4 pravděpodobně přežije všechny nástrahy, má však těžce podprůměrnou výbavu.

Reklama

Ještě před představením špičkových modelů S8 a S8 Plus nám jihokorejský výrobce připomněl svou odolnou řadu Xcover, když odhalil už čtvrtý telefon s velmi odolnou konstrukcí. XCover 4 splňuje stupeň krytí IP68, takže bez úhony přečká ponořený do kapaliny půl hodiny a to až v hloubce dva metry, a pochlubit se může i podporou vojenského standardu MIL-STD 810G, díky kterému bez problémů vydrží pád z výšky 1,2 metru, tedy od pasu dospělého člověka.

Výbava „čtyřky“ ovšem jinak uspokojí pouze nenáročné uživatele. Displej má úhlopříčku 4,99 palce a průměrné rozlišení 1 280 × 720 obrazových bodů. Fotoaparát je třináctimegapixelový se světelností f/1.9 a má blesk. Přední snímač má pětimegapixelové rozlišení.

Procesor je čtyřjádrový s taktem 1,4 GHz a postará se o rozpohybování operačního systému Android 7.0 Nougat. Operační paměť má 2 GB, uživatelská pak nabízí kapacitu 16 GB a je dále rozšiřitelná až o 256 GB pomocí paměťových karet. Baterie dostala slušnou kapacitu 2 800 mAh. Tloušťka telefonu je 9,7 milimetru a hmotnost je 146,2 gramů.

Plusem je, že ve výbavě smartphonu nechybí alespoň podpora NFC a LTE. Novinka nebyla ochuzena ani o platformu Knox 2.7, která poskytuje zabezpečení mobilního telefonu. 

Na českém trhu bude Samsung Galaxy XCover 4 v prodeji až ve druhé polovině dubna za doporučenou cenu 6 999 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama