v-cr-se-zacal-prodavat-monitor-aoc-agon-ag251fz-s-240hz-panelem
Novinka V ČR se začal prodávat monitor AOC AGON AG251FZ s 240Hz panelem

V ČR se začal prodávat monitor AOC AGON AG251FZ s 240Hz panelem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 3. 2017 12:00 6

AG251FZ se pyšní obnovovací frekvencí 240 Hz, dobou odezvy 1 ms a technologií Adaptive-Sync, zajišťující plynulé hraní bez rozmazaného, skákajícího nebo trhaného obrazu. Díky prémiovým prvkům jako je stojan Ergo Dial a ovladač QuickSwitch přináší monitor nadšencům i více herního pohodlí.

Reklama

Nový AGON je založen na TN panelu a nabídne pozorovací úhly 170/160 stupňů. Otázkou je, zda uživatelé opravdu postřehnou rozdíl mezi 240 Hz a 144 Hz, což je v současné době nejrozšířenější obnovovací frekvence u herních monitorů. S rozlišením pouhých 1 920 × 1 080 pixelů by však hráči neměli mít problém si vyšší frekvenci nastavit.

Technologie Adaptive-Sync navíc synchronizuje monitor s kompatibilními grafickými kartami, aby eliminovala trhání nebo skákání obrazu. Je tu i funkce Low Input Lag, která by měla dávat hráčům výhodu v tom, že bleskově plní příkazy herní myši, klávesnice nebo gamepadu.

Monitor však přichází i s množstvím dalších vychytávek. Jde například o pohyblivý držák na sluchátka, ergonomický stojan Ergo Dial s možností náklonu, otočení a výškové úpravy (včetně výškového měřítka a aretace) i držadlo pro snadný transport.

Technologie Flicker Free navíc eliminuje blikání a šetří tak oči během dlouhého hraní, nechybí samozřejmě ani řada herních módů (např. FPS, závodění nebo RTS) stejně jako funkce Shadow Control pro projasnění velmi tmavých oblastí, aniž by to mělo vliv na zbytek obrazovky. Ovladač QuickSwitch pak umožní snadnou úpravu nastavení.

Co se týká konektivity, najdeme tu jeden HDMI port, DisplayPort 1.2, DVI a VGA spolu se čtveřicí USB 3.0 konektorů a jack na sluchátka. AOC AGON AG251FZ naleznete v obchodech za cenu 13 499 Kč. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama