asus-a-msi-nabidli-prvni-snimky-svych-grafickych-karet-geforce-gtx-1080-ti
Novinka Asus a MSI nabídli první snímky svých grafických karet GeForce GTX 1080 Ti

Asus a MSI nabídli první snímky svých grafických karet GeForce GTX 1080 Ti

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 3. 2017 11:00 1

Jak společnost Asus, tak firma MSI uvedou v nereferenčním provedení nadcházející high-end grafickou kartu GeForce GTX 1080 Ti.

Reklama

To znamená, že Nvidia dá jednotlivým výrobcům skutečně možnost volby vlastního návrhu chladiče a nejspíše i PCB. Této příležitosti se pochopitelně chopili dva prakticky největší výrobci grafických karet a již nyní nás lákají na své připravované produkty. Společnost Asus zákazníkům nabídne hned dvě varianty této grafické karty.

Asus a MSI nabídli první snímky svých grafických karet GeForce GTX 1080 Ti
i Zdroj: PCTuning.cz

V prvé řadě vsadí na osvědčené provedení ROG Strix, které nejspíše zaujme hlavně náročnější hráče. Tato karta bude osazena robustním chladičem DirectCU III s trojicí ventilátorů a nabídne dvě varianty s a bez továrního přetaktování. Na kartě nechybí také nasvícení Asus Aura Sync RGB. Těšit se můžeme také na zesílené VRM, přípravu pro VR, vlastní PCB a prý také výstupy pro větráky do PC skříně.

 Jako druhou variantu Asus nabídne provedení GTX 1080 Ti Turbo, která bude osazená chladičem podobným tomu referenčnímu s jedním radiálním větrákem. Toto provedení bude samozřejmě cenově dostupnější, ale nenabídne tak široké možnosti přetaktování. 

Ze stáje MSI se na nás chystá zatím pouze varianta Gaming X, u níž sice zatím neznáme žádné parametry, ale je jisté, že bude chlazená pomocí chladiče TwinFrozr VI se dvěma ventilátory. MSI jistě zvolí také výrazné tovární přetaktování, jež si může částečně dovolit také kvůli tomu, že karta bude mít vylepšené dual-FET VRM již od výroby. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama