samsung-v-barcelone-odhalil-nove-bryle-gear-vr-s-ovladacem
Novinka Samsung v Barceloně odhalil nové brýle Gear VR s ovladačem

Samsung v Barceloně odhalil nové brýle Gear VR s ovladačem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 2. 2017 14:30

Společnost Samsung Electronics představila na veletrhu Mobile World Congress zcela nové brýle Gear VR s bezdrátovým ovladačem, který usnadňuje jejich používání.

Reklama

Ovladač lze pohodlně ovládat jednou rukou, přičemž by měl zlepšovat interakci s minimálním pohybem paží a hlavy. Uživatelé si tak užijí virtuální realitu komfortněji, než doposud.

Zařízení, které by mělo padnout do ruky jako ulité a na baterie vydržet až 34 dní, když jej budete používat dvě hodiny denně, se skládá z těchto prvků:

-  Touchpad a prstová spoušť: prstová spoušť umožňuje snadnější aktivaci ve hře, zatímco touchpad slouží pro rychlejší výběr a interakci ve VR aplikacích. Zároveň umožňuje různé formy pohybu, včetně schopnosti ukazovat, chytat a přenášet, naklánět se nebo střílet.

-  Tlačítka domů, hlasitost a zpět: se základními ovládacími tlačítky budou mít uživatelé všechny potřebné funkce na dosah a mohou se tak soustředit na samotný pohlcující obsah.

-  Poutko na zápěstí: pro případ prudkých pohybů je ovladač vybavený poutkem na zápěstí, které umožňuje jeho bezpečné uchycení.

Gear VR s ovladačem disponují 42mm čočkami se zorným polem 101 stupňů a technologií, která opravuje případné zkreslení obrazu a zabraňuje vzniku závrati při pohybu.  Brýle podporují jak microUSB ,tak i USB port typu C s redukcí. Pro lepší komfort jsou také vybaveny praktickým poutkem, za které bude možné ovladač zavěsit ve chvíli, kdy nebude využíván.

Kompletní sada pro vývojáře systému (SDK) pro nové Gear VR s ovladačem by měla být dostupná v průběhu března na internetových stránkách Oculus Developer, oznámil ještě v tiskové zprávě Samsung.

Za kolik se nové Gear VR budou prodávat a zda zákazníkům ovladač nabídne i samostatně a případně za kolik, už ovšem jihokorejský výrobce neuvedl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama