whatsapp-umoznuje-aktivovat-dvoufazove-overeni-vaseho-uctu
Novinka WhatsApp umožňuje aktivovat dvoufázové ověření vašeho účtu

WhatsApp umožňuje aktivovat dvoufázové ověření vašeho účtu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 2. 2017 15:00

Populární aplikace WhatsApp, která umožňuje posílání zpráv mezi různými platformami, zavedla nedávno dvoustupňové ověření pro zvýšení bezpečnosti uživatelů. To probíhá za pomoci šestičíselného kódu a registrovaného e-mailu, který se přidruží k vašemu telefonnímu číslu.

Reklama

Dvoufázové ověření je volitelnou funkcí na posílení bezpečnosti vašeho účtu. Když máte zapnuté dvoufázové ověření, jakýkoliv pokus o ověření vašeho telefonního čísla ve službě WhatsApp musí být doprovázeno zadáním šestimístného přístupového kódu, který jste si vy pro tuto funkci vytvořili.

Vývojáři doporučují zadat i e-mail, abyste neztratili přístup k vlastnímu účtu v případě, že zapomenete přístupový kód. Ten bude náhodně vyžadován při spuštění aplikace. Chcete-li aktivovat dvoufázové ověření, otevřete WhatsApp => Nastavení => Účet => Dvoufázové ověření => Zapnout

Dvoufázové ověření je dostupné pro uživatele WhatsApp na platformách Android, iOS i Windows 10 Mobile.

Pokud máte zapnuté dvoufázové ověření, vaše číslo nebude mít povoleno opětovné ověření ve službě WhatsApp po dobu 7 dnů od posledního použití aplikace WhatsApp bez přístupového kódu. Takže pokud zapomenete vlastní kód a neposkytnete e-mailovou adresu na vypnutí dvoufázového ověření, ani vy nebudete mít povoleno opětovné ověření účtu služby WhatsApp po dobu 7 dnů od posledního použití aplikace WhatsApp. Po uplynutí 7 dnů bude možné opětovné ověření vašeho telefonního čísla ve službě WhatsApp bez vašeho přístupového kódu, ale v momentě ověření ztratíte všechny čekající zprávy - budou odstraněny. Pokud je vaše číslo znovu ověřeno ve službě WhatsApp až po 30 dnech od posledního použití aplikace WhatsApp a to bez přístupového kódu, váš účet bude odstraněn a v případě úspěšného ověření bude vytvořen nový účet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama