aoc-agon-ag322qcx-a-ag272fcx-herni-monitory-s-bezrameckovym-designem-a-zakrivenim
Novinka AOC AGON AG322QCX a AG272FCX: herní monitory s bezrámečkovým designem a zakřivením

AOC AGON AG322QCX a AG272FCX: herní monitory s bezrámečkovým designem a zakřivením

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 2. 2017 20:00 2

Nové AOC přírůstky rozšiřují řadu zakřivených monitorů AGON o dvě nové velikosti: AG322QCX má úhlopříčku 31,5 palce a rozlišení QHD (2 560 × 1 440 px), zatímco AG272FCX je o něco kompaktnější 27palcový kousek s Full HD (1 920 × 1 080) panelem.

Reklama

Oba modely nabízejí zatím nejvýraznější zakřivení řady AGON s poloměrem 1800 mm, díky téměř neviditelným rámečkům na vrchní straně a na bocích pak působí „bezrámečkovým“ dojmem, což vůbec není na škodu. Monitory se pyšní vysokou obnovovací frekvencí 144 Hz a technologií AMD FreeSync, která redukuje skákání, trhání či zpoždění obrazu. Hráči hledající ještě rychlejší odezvu si mohou užít mód Low Input Lag, který obchází interní video procesy.

Herní režimy a další nastavení lze pohodlně přepínat pomocí přiloženého ovladače QuickSwitch. Místo procházení menu pomocí tlačítek monitoru mohou hráči využít již přednastavené herní profily pro FPS, Racing, RTS nebo si můžou vytvořit svoje vlastní.

Nechybí ani několik obvyklých technologií, jako Shadow Control (zesvětluje příliš tmavé oblasti a ztmavuje ty jasné, aniž by to mělo vliv na zbytek obrazovky), Flicker-Free (eliminuje nežádoucí a nepříjemné blikání ) nebo Low Blue Light Mode (brání vlivu škodlivého modrého světla).

Ve výbavě najdeme i stojan Ergo Base, který umožňuje naklonění, otočení a upravení výšky. Dále je dostupný pro odložení sluchátek sklápěcí držák i držátko sloužící k přenášení monitorů.

Obě dvě novinky přicházejí také s upravitelným LED osvětlením na zadním a spodním rámečku. Je možné si vybrat ze tří různých barev (červená, zelená, modrá) a tří různých úrovní jasu. Co se týče konektivity, najdeme tu porty HDMI, DisplayPort, VGA a USB 3.0.

Monitory AGON AG322QCX a AG272FCX budou v obchodech dostupné v květnu za cenu 16 189 Kč a 12 139 Kč.

AOC AGON AG322QCX a AG272FCX: herní monitory s bezrámečkovým designem a zakřivením
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama