toshiba-navysuje-kapacitu-spolehlivych-pevnych-disku-n300-pro-nas-na-8-tb
Novinka Toshiba navyšuje kapacitu spolehlivých pevných disků N300 pro NAS na 8 TB

Toshiba navyšuje kapacitu spolehlivých pevných disků N300 pro NAS na 8 TB

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 2. 2017 10:00 2

Toshiba rozšiřuje nabídku 3,5palcových pevných disků N300 určených pro servery NAS (Network Attached Storage) o 8TB model. Doplňuje tak dříve vydané HDD s kapacitami 4 TB a 6 TB.

Reklama

Pevné disky řady N300 jsou určeny pro specifické prostředí NAS, které vyžaduje práci s velkými objemy dat a předpokládá jejich čtení a ukládání kontinuálně v průběhu celého dne. Všechny tři modely jsou vybaveny vyrovnávací pamětí s kapacitou 128 MB a technologií Dynamic Cache, která využívá speciální algoritmus, na jehož základě management integrované vyrovnávací paměti optimalizuje její přidělování při čtení i zápisu a poskytuje požadovaný vysoký výkon v reálném čase.

Disky také využívají technologie, které maximalizují spolehlivost a minimalizují prostoje, jako například progresivní řízení či technologii snímání vlivů okolí, která zmírňuje nebezpečí v podobě vibrací, nárazů a extrémních teplot. Větší množství senzorů detekuje a následně kompenzuje otřesy i vibrace způsobené rotací a funkce kontroly zotavení po chybě urychluje proces práce disku. Spolehlivost dále posiluje funkce Toshiba Ramp Load, která snižuje opotřebení diskových hlav.

8TB pevný disk z řady Toshiba N300 bude v obchodech dostupný na přelomu února a března tohoto roku s prodlouženou tříletou zárukou. Jeho předpokládaná koncová cena bude 9 950 Kč.

Toshiba navyšuje kapacitu spolehlivých pevných disků N300 pro NAS na 8 TB
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama