tovarnu-samsungu-zachvatil-pozar
Novinka Továrnu Samsungu zachvátil požár

Továrnu Samsungu zachvátil požár

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 2. 2017 08:00 2

Požár vypukl v čínské továrně společnosti Samsung SDI, která se zaměřuje na výrobu baterií a dodávala například akumulátory i do problémového modelu Galaxy Note 7.

Reklama

V továrně Samsungu, kde se vyráběly baterie pro chytré telefony, vypukl ve středu večer požár. Upozornila na to agentura reuters. Co bylo příčinou požáru, není oficiálně známo. Podle Samsungu SDI, což je dceřiná společnost jihokorejského Samsungu, k němu došlo na skladišti odpadu, kde se nacházejí i vadné baterie, ne přímo ve výrobě, která tak ani nemusela být pozastavena.

Bojovat s ohněm vyrazilo 19 vozidel a více než stovka hasičů, kterým se podařilo dostat požár za několik hodin pod kontrolu.

V návaznosti na odhalení problematických baterií u Notu 7 koncem ledna polovodičová divize Samsungu oznámila, že plánuje investovat 128 milionů dolarů (3,23 miliardy korun) do vývoje bezpečnějších akumulátorů. Samsung SDI nově vyčlenila specializované týmy zaměstnanců, kteří se budou starat o bezpečnost baterií v různých fázích jejich vývoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama