avast-predstavil-novou-verzi-sveho-antiviru-pro-windows
Novinka Avast představil novou verzi svého antiviru pro Windows

Avast představil novou verzi svého antiviru pro Windows

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 2. 2017 13:00 1

Nová verze antiviru od Avastu přichází se silnějším bezpečnostním jádrem, pokročilou analýzou v cloudu, rychlejší detekcí hrozeb a dodatečnými ochrannými vrstvami mezi uživateli a kyberútočníky.

Reklama

Jedná se o první verzi zabezpečení pro počítače po ukončení akvizice společnosti AVG v září loňského roku a zahrnuje kombinaci technologií AVG i Avastu. Všechny produkty letošního roku – bezplatný Avast Free Antivirus, prémiové Avast Pro Antivirus, Avast Internet Security a Avast Premier – obsahují tyto nové funkce a vylepšení:

Behaviorální štít (Behavior Shield): Nepřetržitě monitoruje podezřelé chování jakéhokoliv softwaru běžícího na počítačích a automaticky chrání uživatele před tzv. zero-second útoky, škodlivými programy a zachytávání hesel a detailů bankovních účtů. Behavior Shield má být obzvlášť účinný v případě vyděračských útoků tzv. ransomware. Pasivní režim (Passive mode): Tento nový režim dovoluje uživateli mít spuštěny dva antivirové produkty naráz a vybírat si z každého produktu ty funkce, které preferuje. Bez nutnosti cokoliv přeinstalovávat a bez vlivu na výkon počítače.

Nerušené hraní her (Game Mode): Nový optimalizační nástroj pro hráče dokáže automaticky rozpoznat, když uživatel hraje hry a odloží nebo pozastaví všechna oznámení či aktualizace systému, aby maximalizoval rychlost počítače a výkon potřebný pro hraní her. Unikátní na funkci je i to, že dokáže zastavit nejen všechna oznámení Avastu a procesy běžící na pozadí, ale i přerušit notifikace jiných systémů a aktualizace systému Windows.

Inspektor Wi-Fi (Wi-Fi Inspector): Inpsektor Wi-Fi (dříve jako Zabezpečení domácí sítě, funkce představená v roce 2014, nyní vylepšená) automaticky sleduje domácí sítě uživatelů, vyhledává potenciální zranitelnosti a řeší případné bezpečností problémy tak, že uživatele krok za krokem navádí, jak danou situaci řešit CyberCapture: Patentovaný chytrý cloudový skener souborů nyní rychleji detekuje hrozby, izoluje neznámé soubory v reálném čase a určuje jejich škodlivost. denně analyzuje více než 10 000 nových souborů a přes polovinu z nich dokáže vyhodnotit do pěti minut.

Správce hesel (Avast Passwords): Nástroj Avast Passwords prošel komplexními úpravami k usnadnění správy hesel. Přístupové údaje uživatele jsou bezpečně uloženy na jednom místě, uzamčené jedním hlavním heslem. Po odemčení program automaticky vyplní hesla ve chvíli, kdy se uživatel chce přihlásit ke svým online účtům. Prémiová verze navíc uživatele upozorní, pokud jeho přihlašovací údaje uniknou na internet. Kromě toho umožňuje uživatelům odemknout svá počítačová hesla vzdáleně z mobilního telefonu.

Nové verze produktů Avast 2017 (Avast Free Antivirus, Avast Pro Antivirus, Avast Internet Security a Avast Premier) jsou nyní k dispozici zde.

Avast představil novou verzi svého antiviru pro Windows
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Avast TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama