t-mobile-se-podarilo-zaktivovat-prvni-esim
Novinka T-Mobile se podařilo zaktivovat první eSIM

T-Mobile se podařilo zaktivovat první eSIM

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2017 21:00 5

T-Mobile se připravuje na zavedení tzv. vestavěné SIM karty (embedded SIM, eSIM) – ve spolupráci s partnery začal testovat kompletní systém založený na GSMA standardu, v jehož rámci se mu podařilo na dálku zaktivovat první eSIM. Během letošního roku firma očekává uvedení prvních přístrojů s podporou vestavěné SIM karty na trh.

Reklama

Operátor počátkem letošního roku spustil kompletní testovací systém založený na GSMA standardu Remote SIM Provisioning Phase 2, který se vztahuje na všechny typy eSIM zařízení pro běžné spotřebitele. Jedním z hlavních partnerů T-Mobile v tomto projektu je Samsung – testuje se na tabletech této značky s upraveným firmwarem, který umožňuje pracovat s eSIM. Další partner, společnost Oberthur Technologies, poskytl jak čipy pro nahrávání vestavěných SIM, tak eSIM profily (což je jakási digitální verze SIM karet).

Systém stojí na společné platformě skupiny Deutsche Telekom, na niž jsou napojeny lokální systémy T-Mobile a operátorem vyvinutá rozhraní pro vzdálenou manipulaci s vestavěnou kartou a testování chodu celého řetězce.

Nástup eSIM jde ruku v ruce s rozvojem tzv. internetu věcí (IoT), jelikož umožní snadnou aktivaci, správu a hromadné ovládání IoT zařízení, jako jsou fitness trackery, chytré hodinky, měřicí čidla nebo třeba chytré automobily.

Zdroj: T-Mobile

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama