acronis-varuje-pred-nebezpecnym-ransomwarem-osiris
Novinka Acronis varuje před nebezpečným ransomwarem Osiris

Acronis varuje před nebezpečným ransomwarem Osiris

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2017 04:00

Acronis dnes vydal varování před nebezpečným typem ransomwaru, který nese název Osiris. Tento vyděračský software, který se šíří prostřednictvím SPAMových e-mailů či infikovaných online inzerátů, již zapříčinil ztrátu osmi let záznamů u policie v texaském městě Crockrell Hill.

Reklama

Osiris je sedmá generace ransomwaru Locky a infikuje zařízení Windows, macOS a Androidem. Kromě toho přímo napadá také zálohovací systémy jako například Volume Shadow Copy Service (VSS). To zabraňuje uživatelům spustit obnovu systému z dat uložených na napadaném počítači.

Typicky se Osiris šíří prostřednictvím spamů s předmětem „Invoice“ či „Order Confirmation“ a komprimovanou přílohou obsahující infikovaný skript. Mnoho antivirových programů Osiris nezachytí, protože ten nevyužívá spustitelné soubory. Dalším způsobem šíření je využívání existujících inzertních sítí k infikování online inzerátů.

Ransomware Osiris je klasifikován jako trojský kryptovirus a dokáže se rozšířit po celé podnikové síti bez nutnosti jakékoliv interakce s již napadenými uživateli, například s využitím podnikového CRM systému. Základní obranou proti ransomwaru je vždy pravidelná záloha, uzavírá Acronis.

Acronis varuje před nebezpečným ransomwarem Osiris
i Zdroj: PCTuning.cz

 Zdroj: Acronis

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama