panasonic-vypustil-tablet-toughpad-do-stratosfery
Novinka Panasonic vypustil tablet Toughpad do stratosféry

Panasonic vypustil tablet Toughpad do stratosféry

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2017 05:00 1

Tablet byl zavěšen na meteorologickém balónu v obklopení kamer, které celou cestu natáčely, a ve dvou samostatných letech byl vyslán do nadmořské výšky 34 000 metrů. Zařízení muselo přežít teplotu -67 °C, než balon naplněný heliem explodoval.

Reklama

„Víme, co naše zařízení vydrží, ale ani naši techničtí experti si nebyli jistí, zda tablet Toughbook obstojí v tomto extrémním testu,“ uvedl Jan Šplíchal, marketingový manažer divize Panasonic Computer Product Solutions. „Dostal se třikrát výš, než je normální letová výška a hodně nad Armstrongovu linii, kde už lidé bez skafandru nepřežijí. Poté spadl zpátky na zem. Kromě několika odřenin a škrábanců byl přístroj v dokonale provozuschopném stavu a nahrávání stále běželo.“

Vypuštění tabletu dostala na starosti firma Sentintospace, která se specializuje na posílání a filmování objektů v blízkém vesmíru a v rámci mimozemské reklamní kampaně tam dříve vyslala kromě jiného třeba také medvídka společnosti Specsavers a přenosnou televizi pro hudební video Kelvina Jonese.

Tablety Panasonic Toughpad se používají v celé řadě různých odvětví a služeb, včetně armády, záchranného systému, logistiky, maloobchodu, služeb a přepravy. Aby se zajistilo, že obstojí v náročném prostředí, testuje se u nich odolnost vůči otřesům, pádu a vibracím, a navíc jsou také navržena tak, aby odolala vodě, prachu a extrémním teplotám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama