toshiba-n300-pevne-disky-pro-pouziti-v-nas-serverech
Novinka Toshiba N300: pevné disky pro použití v NAS serverech

Toshiba N300: pevné disky pro použití v NAS serverech

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 1. 2017 09:45 2

Toshiba Euvádí na trh novou řadu 3,5palcových interních pevných disků, které jsou vhodné pro použití v serverech NAS (Network Attached Storage) a to nejen v segmentu osobních a kancelářských dat, ale také dat malých společností.

Reklama

Pevné disky Toshiba N300 jsou určeny pro prostředí NAS, kde je vyžadován trvalý spolehlivý zápis a čtení velkých objemů dat. Podpora až osmi jednotek v multi-RAID systému NAS by měla zajistit potencionální nárůst kapacity celého systému se zvyšující se potřebou uživatelů.

Novinky jsou dostupné v kapacitách 4 TB a 6 TB. Oba modely disponují vyrovnávací pamětí o velikosti 128 MB a přítomna je také funkce Dynamic Cache, která využívá algoritmus správy obsahu s integrovaným řízením vyrovnávací paměti, optimalizuje využití cache během čtení a zápisu dat a tím zvyšuje výkon v reálném čase.

Disky využívají i několik pokročilých technologií, které maximalizují spolehlivost a minimalizují prostoje, jako například progresivní řízení či technologii snímání vlivů okolí, která zmírňuje nebezpečí v podobě vibrací, nárazů a extrémních teplot. Větší množství senzorů pak detekuje a následně kompenzuje otřesy i vibrace způsobené rotací a funkce kontroly zotavení po chybě urychluje proces práce disku.

Technologie Toshiba Stable Platter stabilizuje hnací hřídel motoru na obou koncích a potlačuje vibrace vyvolané vlastním systémem. Použití kvalitních komponent zajišťuje zvýšenou životnost v náročných prostředích a spolehlivost je dále posílena technologií Toshiba Ramp Load, která snižuje opotřebení diskových hlav.

Pevné disky Toshiba N300 budou dostupné koncem ledna s tříletou zárukou.

Toshiba N300: pevné disky pro použití v NAS serverech
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama