asus-predstavil-sve-pripravovane-nejtenci-notebooky-se-samostatnou-gpu
Novinka Asus představil své připravované nejtenčí notebooky se samostatnou GPU

Asus představil své připravované nejtenčí notebooky se samostatnou GPU

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 1. 2017 16:45 3

Společnost Asus si pro letošní rok připravila premiéru hned několika notebooků řady ZenBook. O špičkovém ultratenkém notebooku ZenBook 3 Deluxe jsme Vás již informovali. Nejedná se ale o jediný model této řady, který letos spatří světlo světa. Mezi další se řadí také modely UX430 a UX530, které se již nyní mohou pyšnit titulem nejtenčích notebooků této značky se samostatnou grafickou kartou. 

Reklama

První model ZenBook UX 430 je 14palcový a potěší tloušťkou pouhých 15,9 mm i přesto, že nabídne grafickou kartu GeForce GTX 940MX se 2 GB VRAM (verze UX430UQ). Mezi další výbavou najdeme displej o rozlišení Full HD, procesor Intel Core i3-7100U, i5-7200U a Core i7-7500U, SSD s kapacitou až 512 GB, až 16 GB RAM DDR4 s taktem 2133 MHz a 50Wh baterie. To vše v těle o hmotnosti zhruba 1,25 kg. Na výběr bude hned z několika barevných provedení včetně královské modré, dvou variant zlaté, šedé. 

Asus představil své připravované nejtenčí notebooky se samostatnou GPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá novinka ZenBook UX530 nabídne stejné možnosti výběru procesorů, nicméně grafiky zde máme na výběr dvě a to GeForce 940MX a dokonce i GTX 950. Obě se 2 GB pamětí GDDR5. Zbytek specifikací je velice podobný. Rozdílný je pouze displej, který má v případě UX530 úhlopříčku o velikosti 15,6 palců a jiná je samozřejmě i hmotnost, která se zvýšila na více než 1,6 kg a tloušťka 16,9 mm. Omezenější bude také nabídka barevných provedení, kdy může volba padnout na královskou modř, či křemenovou šedou. Baterie obou modelů by je měla udržet v chodu až devět hodin. 

Zatím nevíme kdy, ani za kolik hodlá Asus oba modely prodávat. Asus nicméně zmínil, že se mají na trhu objevit někdy v druhém čtvrtletí tohoto roku. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama