android-7-0-snizuje-rozliseni-displeje-galaxy-s7-edge-na-full-hd
Novinka Android 7.0 snižuje rozlišení displeje Galaxy S7 (edge) na Full HD

Android 7.0 snižuje rozlišení displeje Galaxy S7 (edge) na Full HD

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 1. 2017 09:00 5

Jedním z největším lákadel chytrých telefonů Samsung Galaxy S7 (edge) je krásný Super AMOLED displej se sytými barvami a jemným QHD rozlišením. Update na Android 7.0 Nougat však nečekaně celou věc mění a rozlišení automaticky snižuje na Full HD, aniž by o tom byl uživatele informoval.

Reklama

Nový spořič energie, který umožnil uživateli snížit rozlišení obrazovky, se objevil už v problémovém Galaxy Note 7 a nyní prostřednictvím „nugátové aktualizace“ dorazil i na modely S7 (edge). Snížením rozlišení displeje by mělo dojít k prodloužení výdrže baterie a také ke zvýšení výkonu zařízení.

Návrat k maximálnímu rozlišení je dílem pár kliknutí. Stačí přejít do nastavení, zvolit záložku Zobrazení a zde na posuvníku nastavit rozlišení zpět na WQHD. Nové nastavení se projeví po restartu smartphonu.

Je však otázkou, proč Samsung rozlišení obrazovek u svých vlajkových smarpthonů úmyslně snižuje. Oba telefony patří v oblasti výdrže k nadprůměru a výkonu mají také požehnaně, je proto škoda, když firma úmyslně vlastnosti tak skvělých displejů degraduje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama