v-cr-se-zacina-prodavat-rychly-router-netgear-nighthawk-x10
Novinka V ČR se začíná prodávat rychlý router Netgear Nighthawk X10

V ČR se začíná prodávat rychlý router Netgear Nighthawk X10

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 1. 2017 12:30 4

Netgear uvádí na český router Nighthawk X10 (R9000), který byl vyvinutý speciálně pro potřeby multimediálního streamování, využívání virtuální reality či nepřetržitého zálohování dat. Novinka vyniká především připojením dosahujícím rychlosti až 7,2 Gb/s, špičkovým pokrytím a komfortním zálohováním dat díky kombinaci vestavěného 10Gb portu a zdarma dostupného úložiště Amazon Drive.

Reklama

Nighthawk X10 je vybaven čtyřjádrovým procesorem, který společně s nejnovějším WiFi standardem 802.11ad a technologiemi Multi-User MIMO a Wave 2 Wi-Fi se čtyřmi nezávislými streamy ve třech vysílacích pásmech nabízí uživatelům bezdrátové připojení s teoretickou rychlostí až 7,2 Gb/s (800 Mb/s ve 2,4GHz pásmu 802.11ac + 1 733 Mb/s v 5GHz pásmu 802.11ac + 4 600 Mb/s v 60GHz pásmu 802.11ad).

Vysokou kvalitu připojení a široké pokrytí zabezpečuje čtveřice interních antén doplněných o čtyři speciální externí antény Active, jež vedle běžného přenosu WiFi signálu z mobilního zařízení směrem k routeru tento signál dále zesilují a minimalizují tak případný okolní šum.

Nighthawk X10 dále přinášídvojici USB 3.0 portů a šestici ethernetových portů, z nich dva lze vzájemně agregovat do jednoho vysokorychlostního připojení. Mimo to je zařízení v současnosti jediným domácím routerem, který disponuje 10Gb portem podporujícím fiber připojení. Jeho prostřednictvím lze k zařízení připojit lokální datové úložiště, např. NAS, a následně zálohovat či streamovat data. Komfortní zálohování dat navíc zajišťuje cloudové úložiště Amazon Drive s neomezenou kapacitou, jež mají majitelé routeru k dispozici po dobu šesti měsíců zdarma.

V rámci programu Plex Media Server mohou uživatelé plynule přehrávat 4K média nejen prostřednictvím počítače, ale také v mobilních zařízeních. Mají tak možnost snadno a rychle ukládat a organizovat svá videa, hudbu či fotografie a následně je přehrávat na svém smartphonu, tabletu, herní konzoli, smart TV nebo jiném streamovacím zařízení. Každý majitel routeru navíc získá prémiové služby Plex Pass po dobu prvních tří měsíců zdarma.

WiFi router Netgear Nighthawk X10 je v prodeji za doporučenou koncovou cenu 12 700 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama