pricinou-pozaru-galaxy-note-7-byly-vadne-baterie
Novinka Příčinou požárů Galaxy Note 7 byly vadné baterie

Příčinou požárů Galaxy Note 7 byly vadné baterie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 1. 2017 12:00

Podle agentury Reuters, která se odvolává na zdroje obeznámené s vyšetřováním, mohou za exploze phabletu Samsung Galaxy Note 7 přeci jenom vadné baterie.

Reklama

Zpráva nicméně není dostatečně detailní a není tak jasné, zda problémy přičítá opravdu pouze baterii nebo i uložení samotných článků. Jak už dříve totiž ve své analýze uvedla společnost Instrumental, za exploze údajně mohl údajně agresivní design, který zvyšoval riziko závady baterie.

Právě nedostatek prostoru pro akumulátor měl způsobit, že vrcholný model Samsungu nespasily ani úplně nové baterie. Phablety se opět přehřívaly a jihokorejský elektronický gigant byl nucen je opět stáhnout z pultů obchodů.

Zprávu, která celou kauzu vybuchujícího Note 7 detailně zmapovala, Samsung veřejnosti ukáže 23. ledna. Ať už za problémy mohl samotný akumulátor, agresivní design či případně kombinace obou těchto faktorů, je to velká škoda. Galaxy Note 7 byl totiž špičkový smartphone s řadou praktických funkcí a především dotykovým perem S-Pen, které ho odlišuje od konkurence.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama