yahoo-se-prejmenuje-na-altabu-mayerova-dostane-pohadkove-odstupne
Novinka Yahoo se přejmenuje na Altabu, Mayerová dostane pohádkové odstupné

Yahoo se přejmenuje na Altabu, Mayerová dostane pohádkové odstupné

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 1. 2017 14:00

Yahoo se po dokončení plánovaného prodeje základních internetových aktivit telekomunikačnímu operátorovi Verizon přejmenuje na Altaba. Z vedoucí pozice zároveň odstoupí generální ředitelka Marissa Mayerová, které se nepodařilo zvrátit nepříznivý vývoj v hospodaření Yahoo.

Reklama

Na odprodeji webových aktivit se americké Yahoo dohodlo s telekomunikačním obrem Verizon loni v červenci. Tehdy oba podniky oznámily, že transakce bude mít hodnotu 4,83 miliardy dolarů (123 miliard korun).

Společnost nově pojmenovaná Altaba již nebude obsahovat například e-mailové služby, digitální reklamu a mediální aktiva, má však budoucnost již jasně nalinkovanou. Její hlavní aktiva budou 15procentní podíl v největším čínském obchodu Alibaba a 35,5procentní podíl ve společnosti Yahoo Japan.

Co se týče Marrisy Mayerové, která se vzdá pozice ředitelky Yahoo, tak tato 41letá Američanka rozhodně smutnit nemusí. V její pracovní smlouvě se totiž nachází jeden důležitý odstavec. Podle něj náleží Mayerové odstupné 55 milionů dolarů, v přepočtu něco málo přes 1,3 miliardy korun, pokud o místo přijde v důsledku akvizice.

Yahoo se přejmenuje na Altabu, Mayerová dostane pohádkové odstupné
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama