nokia-6-s-androidem-nougat-oficialne-predstavena
Novinka Nokia 6 s Androidem Nougat oficiálně představena

Nokia 6 s Androidem Nougat oficiálně představena

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 1. 2017 18:00 7

Značka Nokia se dnes oficiálně vrátila na mobilní trh. Společnost HMD Global, která získala značku a patenty populárního finského výrobce, představila smartphone s názvem Nokia 6. A zákazníci rozhodně nebudou zklamaní. Jedná se totiž o slušně vybavený kousek s hliníkovým tělem a nejnovějším Androidem Nougat na palubě.

Reklama

Základem Nokie 6 je kovové tělo, ve kterém je usazen 5,5palcový Full displej s rozlišením 1 920 × 1 080 obrazových bodů. Dotykový zobrazovač překrývá odolné sklo Gorilla Glass 4, které má zamezit jeho poškrábání. Ovládací tlačítka jsou senzorová, mezi nimi pak najdeme ústřední tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů.

Tempo systému Android 7.0 s vlastním rozhraním určuje osmijádrová čipová sada Snapdragon 430 od Qualcommu spolu se 4 GB operační paměti. Systém využívá 64GB úložiště, jež lze dále rozšířit microSD kartou.

Ve výbavě smartphonu dále najdeme 16Mpx hlavní fotoaparát na zadní straně s PDAF ostřením a duální LED. Přední kamerka využívá 8Mpx senzor. Nechybí podpora technologie dual SIM, zvuk s certifikací Dolby Atmos a akumulátor o kapacitě 3 000 mAh, který lze dobíjet prostřednictvím USB-C konektoru.

Samotný telefon má rozměry 154 × 75,8 × 7,8 mm, přičemž se bude prodávat pouze v černém barevném provedení. Další špatnou zprávou je, že Nokia 6 bude dostupná výhradně na čínském trhu, kde ji e-shop JD.com nabídne za 1 699 juanů, což odpovídá zhruba 6 300 Kč bez DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama