samsung-predbezne-hlasi-rust-zisku
Novinka Samsung předběžně hlásí růst zisku

Samsung předběžně hlásí růst zisku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2017 18:00

Provozní zisk Samsungu ve čtvrtém čtvrtletí meziročně stoupl o polovinu na 9,2 bilionu wonů (téměř 200 miliard korun) a to navzdory potížím s problémovým Galaxy Note 7, který v některých případech explodoval a firma byla nucena ukončit jeho prodej a výrobu.

Reklama

Čtvrtletní zisk se meziročně zvýšil poprvé za dva roky a je nejvyšší od prvního čtvrtletí 2014, uvedla firma v prohlášení. Dobré výsledky vykázala hlavně divize pro výrobu čipů. Podle některých analytiků firma těžila rovněž z oslabení jihokorejského wonu. Jeho kurz vůči dolaru ve čtvrtém čtvrtletí klesl o téměř devět procent.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. Později se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje tohoto modelu.

Velkou část nákladů spojených s problémy telefonů Note 7 firma zaúčtovala již do výsledků za třetí čtvrtletí, kdy se její provozní zisk meziročně propadl o 30 procent na 5,2 bilionu wonů.

Zdroj: ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama