honor-6x-predstaven-kovovy-design-a-dualni-fotoaparat
Novinka Honor 6X představen: kovový design a duální fotoaparát

Honor 6X představen: kovový design a duální fotoaparát

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 1. 2017 23:25

Mladistvá značka Honor, která patří pod čínský Huawei, představila nový smartphone. Nese název Honor 6X a je určený hlavně mileniálům, kteří ocení jeho duální fotoaparát nebo dostatečný výkon, díky, čemuž nebudou muset slevit z žádných nároků.

Reklama

Honor 6X  láká v první řadě na poměrně slušnou hardwarovou výbavu. Základem je osmijádrový procesor Kirin 655, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 1,7 GHz a další čtyři na 1,2 GHz. Tento čip má k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který lze dále navýšit pomocí microSD karty. Plynulý běh telefonu ještě vylepšuje Smart File System, který předchází fragmentaci složek  a tím prodlužuje životnost a výkon přístroje.

Dotykový displej, jehož úhlopříčka dosahuje hodnoty 5,5 palce, nabízí Full HD rozlišení 1 920 × 1 080 px. Celý ho pak kryje zaoblené sklo typu 2,5D. Další z předností novinky je duální fotoaparát. Na zadní straně smartphonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden s rozlišením 12 Mpx, druhý s rozlišením 2 Mpx. Díky druhé čočce je možné měnit hloubku ostrosti u pořízených snímků. Přední selfie kamera dostala osmimegapixelové rozlišení. Všechny zmiňované komponenty se navíc ukrývají v kovovém těle. 

Běžnou záležitostí u telefonů Honor je spolehlivá čtečka otisků prstů, plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech a operační systém Android 6.0 Marshmallow, který doplní uživatelské rozhraní EMUI ve verzi 4.1.

Honor 6X bude k dostání ve zlatém, stříbrném a šedém barevném provedení. Doporučenou cenu pro český trh zjišťujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama