microsoft-doplni-do-windows-10-herni-rezim
Novinka Microsoft doplní do Windows 10 herní režim

Microsoft doplní do Windows 10 herní režim

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 12. 2016 17:00

Přestože Microsoft zatím nic oficiálně neoznámil, vše nasvědčuje tomu, že pracuje na novém vylepšení systému Windows 10, které bude označováno jako Game Mode, čili herní režim.

Reklama

Uživatel s přezdívkou WalkingCat totiž v nedávno uniklém (chystaném) buildu Windows 10 s číslem 14997 objevil novou knihovnu s názvem „gamemode.dll“, která naznačuje, že v budoucnu by součástí Windows 10 mohl být i speciální herní režim.

Teorie je taková, že díky němu by hry měly běžet plynuleji – zdroje využívané aplikacemi běžícími na pozadí budou nejspíše automaticky omezeny tak, aby je prioritně využívala právě běžící „gamesa“.

Podle serveru Windows Cental bude režim ve Windows 10 fungovat podobně jako na Xbox One; operační systém konzole také při spuštění hry přesune veškerý výkon tak, aby běžela v co nejlepší kvalitě.

Prozatím nevíme, jestli Game Mode nebude „náhodou “ vyhrazen pouze hrám zakoupeným a staženým z Windows Store. Ani bychom se tomu ale příliš nedivili.

Zmíněný build 14997 má být brzy zpřístupněn v programu Windows Insider a následně se stane i součástí jarního Creators updatu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama