o2-spojilo-na-stedry-den-14-5-milionu-hovoru
Novinka O2 spojilo na Štědrý den 14,5 milionu hovorů

O2 spojilo na Štědrý den 14,5 milionu hovorů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 12. 2016 14:00 1

Jednou z nejvytíženějších chvil v roce bývá v síti O2 tradičně Štědrý den. V sobotu 24. prosince spojila mobilní síť tohoto operátora 14,56 milionu hovorů a přenesla více než 23 milionů SMS. Rekord letos opět padl v počtu odeslaných MMS zpráv - 545 tisíc, což je o 60 tisíc více než loni.

Reklama

Statistiky O2 ukazují, že zatímco počet odeslaných SMS a spojených hovorů klesá, roste počet lidí, kteří přání posílají přes internet. Mobilní datová síť operátora přenesla o 68 % více dat než v loňském roce „Největší nárůst jsme zaznamenali v objemu přenesených mobilních dat v síti 4G, kterou jsme celý rok rozšiřovali tak, že je nyní dostupná pro 99 % populace. Stále více lidí má také telefon s podporou této technologie,“ popisuje Lucie Pecháčková, tisková mluvčí O2, a dodává: „Zvýšený datový provoz jasně potvrzuje, že řada lidí posílá vánoční přání přes internet, tedy přes sociální sítě a e-mail.“

Nejvíce přání si lidé posílají ještě před svátečním obědem. Největší počet hovorů spojila síť O2 mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne. Celkem se jednalo o 1,6 milionu hovorů. Největší počet SMS, 2,2 milionu, byl přenesen mezi 11. a 12. hodinou, kdy lidé poslali také nejvíce MMS - 51 tisíc.

Statistiky z mobilní datové sítě ukazují, že provoz na sociálních sítích narůstá už v průběhu vánočního odpoledne. „Kolem šesté hodiny, kdy lidé usedají ke štědrovečerní večeři, provoz výrazně klesá. Poté však lidé sdílí radost z dárků na sociálních sítích, kolem osmé hodiny se tak provoz vrací do odpoledních hodnot. Výjimkou je sociální síť Snapchat, u které špička nastává naopak kolem 18. hodiny,“ popisuje Lucie Pecháčková.

Zdroj: O2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama