uzivatele-ve-stredni-a-vychodni-evrope-v-prumeru-sedmkrat-denne-navstevuji-socialni-site
Novinka Uživatelé ve střední a východní Evropě v průměru sedmkrát denně navštěvují sociální sítě

Uživatelé ve střední a východní Evropě v průměru sedmkrát denně navštěvují sociální sítě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 12. 2016 09:00

Společnost Ericsson se ve svém nejnovějším vydání studie Ericsson Mobility Report zaměřila na region střední a východní Evropy. Dozvěděli jsme se tak například, že uživatelé na svých zařízeních stále častěji využívají internetové telefonování (VoIP), přehrávají hudbu/videa nebo bezkontaktně platí v obchodech. Nechybí ani zmínka o využívání sociálních sítí a výhled, jak se dále bude rozvíjet pokrytí připojení přes technologie 4G a 5G.

Reklama

Digitalizace každodenních činností se mezi uživateli internetu stává běžnou praxí, rychleji než ostatní služby se však rozvíjí posílání online zpráv. Viber, Facebook Messenger a WhatsApp se umístili v první pětce nejoblíbenějších aplikací v rámci mobilní provozu ve zkoumaných zemích.

Ericsson uvádí, že uživatelé internetu ve střední a východní Evropě sedmkrát denně navštěvují sociální sítě a desetkrát denně kontrolují nejnovější zprávy. Zároveň také roste obliba mobilních her na smartphonech a tabletech ve srovnání s on-line počítačovými hrami. Zatímco zhruba 40 procent obyvatel hraje hry na PC nebo na herních konzolách, dva ze tří uživatelů tak činí na klasickém mobilu, chytrém telefonu nebo tabletu.

Dále z reportu vyplývá, že díky rostoucímu počtu smartphonů stoupá objem využívaných mobilních dat. Do roku 2022 Ericsson předpokládá, že objem přenesených dat stoupne zhruba o 45 procent a dosáhne téměř 6 exabajtů (EB) měsíčně. Mobilní hlasový provoz by se v příštích letech měl mírně zvýšit, ale bude mít jen zanedbatelný vliv na celkový objem veškerého mobilního provozu. Nejvíce dat utrácejí uživatelé ve všech zkoumaných zemích na sledování videí na YouTube, které je jednou z nejoblíbenějších aplikací.

Počet mobilních připojení v regionu bude podle Ericssonu nadále růst a očekává se, že v roce 2022 dosáhne 685 milionů, přičemž 70 procent z nich budou tvořit LTE připojení. Rozvoj 5G se očekává od roku 2021 a počet 5G připojení by měl do roku 2022 dosáhnout kolem 5 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama