studie-roste-poptavka-po-vodeodolnych-smartphonech
Apple Novinka Studie: Roste poptávka po voděodolných smartphonech

Studie: Roste poptávka po voděodolných smartphonech

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 12. 2016 08:00 2

Za první tři čtvrtletí letošního roku vzrostla poptávka po voděodolných smartphonech o 45 procent na 22,5 milionu přístrojů, zatímco odbyt ostatních chytrých telefonů o 17 procent klesl a dosáhl 75,2 milionu kusů. Vyplývá to ze zprávy společnosti  International Data Corporation (IDC).

Reklama

Podle odhadů IDC pouze v západní Evropě voda či jiné tekutiny poškodí více než 100 000 smartphonů denně, ve finančním vyjádření pak roční újma činí 10,7 miliardy dolarů (více než 278 miliard Kč). „Kontakt s tekutinou je druhou nejčastější příčinou poškození telefonu, na celkovém počtu oprav se podílí asi 35 procenty,“ uvádí zpráva.

Na odolnost proti vniknutí vody zákazníky lákají například společnosti Apple a Samsung. První nabízí produkty iPhony 7 a 7 Plus, druhá pak na odolnosti zapracovala u modelů Galaxy S7 a S7 edge. Ponoření do vody odolal i phablet Galaxy Note 7. Kvůli problémům s explozemi akumulátorů, které vedly v některých případech ke škodám na majetku a ohrožovaly zdraví uživatelů, byl však jeho prodej pozastaven.

Zdroj: IDC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama