tp-link-archer-c3150-wifi-router-s-rychlosti-pres-3-gbit-s
Novinka TP-Link Archer C3150: WiFi router s rychlostí přes 3 Gbit/s

TP-Link Archer C3150: WiFi router s rychlostí přes 3 Gbit/s

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 12. 2016 14:30 3

TP-Link uvádí na český trh dvoupásmový WiFi router Archer C3150 umožňující přenos dat celkovou rychlostí až 3 150 Mbit/s. Nové zařízení je údajně až čtyřikrát rychlejší než běžné routery nejnovějšího standardu 802.11ac, a to díky podpoře technologie MU-MIMO, která umožňuje plnou rychlostí obsluhovat více mobilních zařízení současně a zajišťovat plynulé streamování videa ve vysokém rozlišení 4K nebo hraní online her.

Reklama

Archer C3150 zaujme nejen špičkovým výkonem, ale také svým provedením. Má minimalistický design a LED indikátory na čelním panelu, které lze kdykoliv vypnout, aby nerušily například v ložnici nebo ve společných prostorách.

Vysokého výkonu routeru je dosaženo podporou technologií Broadcom NitroQAM a 4-Stream, které zvyšují rychlost přenosu dat (údajně až o 25 %) a díky tomu je možné dosáhnout nejvyšších technicky možných rychlostí bezdrátového standardu 11ac. Technologie MU-MIMO zase umožňuje navázat čtyři simultánní spojení s koncovými zařízeními o plné rychlosti – výsledkem je čtyřnásobné rychlosti přenosu dat oproti dosud běžné technologii SU-MIMO, při níž router mezi jednotlivými datovými toky přepíná, což připojení zpomaluje a způsobuje vyšší latenci. Technologie Smart Connect navíc pro každé zařízení automaticky volí ideální frekvenční pásmo. K vysokému výkonu Archeru C3150 přispívá i dvoujádrový procesor o taktu 1,4 GHz a čtyři externí antény s výkonovými zesilovači a technologií tvarování signálu.

Výrobce uvádí, že prvotní zprovoznění routeru nezabere více než několik málo minut díky možnosti nastavení pomocí přehledného webového rozhraní nebo pohodlné mobilní aplikace Tether. Ta umožňuje také spravovat celou síť z libovolného zařízení se systémem Android nebo iOS, včetně veškerých nastavení. Bezpečí sítě i uživatelů zajišťují funkce jako oddělená síť pro hosty, rodičovská kontrola, možnost tunelového připojení VPN a silné šifrování.

Zařízení také umožňuje snadno a rychle sdílet fotografie, hudbu a jiné soubory s ostatními členy domácnosti i přáteli. Stačí připojit externí pevný disk k některému z USB portů – k dispozici je jeden typu 3.0 a jeden typu 2.0. K datovému úložišti je možné přistupovat ze sítě i přes vestavěný FTP server. Ke druhému USB portu je možné připojit např. sdílenou tiskárnu. Síťová zařízení, která nejsou vybavená bezdrátovým modulem lze připojit ke čtyřem gigabitovým portům LAN.

Cena routeru Archer C3150 začíná na zhruba 5 300 Kč s DPH.

TP-Link Archer C3150: WiFi router s rychlostí přes 3 Gbit/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama