high-endova-grafika-geforce-gtx-1080-ti-potvrzena
Novinka High-endová grafika GeForce GTX 1080 Ti potvrzena

High-endová grafika GeForce GTX 1080 Ti potvrzena

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 12. 2016 11:00 50

Zpráva, nebo spíše inzerát na linkedin nepřímo potvrdil, že se skutečně již brzy dočkáme grafické karty GeForce GTX 1080 Ti, která nahradí stávající model 980 Ti. Právě vlastníci těchto grafik budou mít navíc podle zprávy přednost v předobjednávkách nové grafiky rodiny Pascal. 

Reklama

Současní vlastníci staršího modelu by navíc možná mohli dostat i nějakou přestupní nabídku, což by mohlo znamenat slevu na nákup, nebo možnost odkupu staré grafiky. Očekává se, že cena nového high-end modelu se bude pohybovat zhruba okolo 1 000 dolarů (26 000 Kč bez DPH).

High-endová grafika GeForce GTX 1080 Ti potvrzena
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyvstává pak otázka, s jakou konkrétní slevu, či cenu za odkup Nvidia poskytne, a zda se nebudou cítit poškozeni stávající vlastníci nových modelů GTX 1070 a GTX 1080. Dalším problémem může být také to, zda si Nvidia podrží prodeje své high-endové karty podobně jako u Titanu X Pascal pod svojí záštitou. To by mohlo být bodem sváru mezi výrobci grafik jako je EVGA, Asus či MSI a Nvidií. 

High-endová grafika GeForce GTX 1080 Ti potvrzena
i Zdroj: PCTuning.cz

Více podrobností o této grafice bychom se ostatně mohli a dokonce měli dozvědět na veletrhu CES 2017, který se bude konat tradičně v lednu příštího roku. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama