muze-za-problemy-galaxy-note-7-prilis-velka-baterie
Novinka Může za problémy Galaxy Note 7 příliš velká baterie?

Může za problémy Galaxy Note 7 příliš velká baterie?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 12. 2016 09:00 5

Za přehříváním baterií a následné exploze phabletu Galaxy Note 7 může s největší pravděpodobností agresivní design. Ten údajně výrazně zvyšoval riziko závady akumulátorů. Vyplývá to z nejnovější analýzy společnosti Instrumental, která problémový telefon podrobila zkoumání.

Reklama

Zpráva uvádí, že výbuchy způsobil design baterie, u které se Samsung snažil dosáhnout co nejvyšší výdrže při co nejmenších rozměrech. Návrh článku v Note 7 byl takový, že dvě polymerové vrstvy pokryté elektrolyty oddělovaly pozitivní vrstvu oxidu lithia a kobaltu a negativní grafitovou vrstvu. Pokud se tyto dvě vrstvy dotknou, elektrolyty se přehřejí, což způsobí explozi.

Samotný akumulátor navíc kolem sebe neměl prakticky žádný prostor, což podle výzkumníků Instrumental představovalo hlavní nebezpečí. Okolo horního okraje baterie zbylo pouze 0,1 mm, z boků a ze spodní strany pak 0,3 mm.

Právě nedostatek prostoru je zřejmě hlavním důvodem, proč vrcholný model Samsungu nespasily ani nové baterie. Smartphony se i po jejich výměně nadále přehřívaly a firma byla nucena výrobu jinak povedeného Galaxy Note 7 definitivně ukončit.

Zdroj: DT

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama