prvni-vysledku-testovaciho-vzorku-procesoru-core-i7-7700k-jsou-venku
Novinka První výsledku testovacího vzorku procesoru Core i7-7700K jsou venku

První výsledku testovacího vzorku procesoru Core i7-7700K jsou venku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 11. 2016 16:30 6

Týmu zahraničního webu Tom's Hardware se dostal do rukou první testovací vzorek nového high-end procesoru pro desktopy z rodiny Intel Kaby Lake a my tak známe především jeho první parametry.

Reklama

Konkrétně se jedná o model Core i7-7700K a nejspíše nejde pouze o inženýrský vzorek, ale o finální podobu procesoru. Test procesoru byl prováděn na základní desce Gigabyte GA-Z170X-Ultra Gaming s kompatibilním firmware, jelikož ještě není k dostání žádná základní deska s čipsetem Z270. První informace o procesoru hovoří o základním taktu 4,2 GHz a turbo boost frekvenci až 4,5 GHz a to vše při TDP 95 wattů. 

První výsledku testovacího vzorku procesoru Core i7-7700K jsou venku
i Zdroj: PCTuning.cz

Srovnání proběhlo se současným modelem Core i7-6700K, který má TDP 91 wattů. Oba procesory byly v testu přetaktovány při stejném napětí 1,3 V. U Core i7-7700K bylo při stejných podmínkách dosaženo taktu 4,8 GHz, zatímco model z rodiny Skylake se povedlo přetaktovat na 4,6 GHz. Nejde tedy o nijak závratnou změnu.

Všeobecně tedy z testu můžeme usuzovat, že Intel s Kaby Lake oproti mikroarchitektuře Skylake kromě přidání nativní podpory HEVC a VP9 8/10bitového kódování/dekódování videa a novějšího iGPU Intel HD Graphics 630 mírně zvýšil i takty procesorových jader. To se ale zase tak zásadně nepodepisuje na celkovém výkonu. Podrobnější výsledky prvotního testu si můžete prohlédnout ve zdroji. 

Zdroj:  Tom's Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama