tp-link-uvadi-na-trh-svuj-prvni-vdsl2-modem-s-wifi-routerem-td-w9970
Novinka TP-Link uvádí na trh svůj první VDSL2 modem s WiFi routerem TD-W9970

TP-Link uvádí na trh svůj první VDSL2 modem s WiFi routerem TD-W9970

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 11. 2016 08:00 3

TP-Link představuje na českém trhu nový VDSL/ADSL modem s WiFi a LAN routerem doplněným o funkce tiskového a mediální serveru se sdíleným datovým úložištěm.

Reklama

Modem s routerem TP-Link TD-W9970 je univerzální víceúčelové zařízení uzpůsobené kombinovaným hlasovým, video a datovým službám typu „triple play“ včetně HDTV a interaktivních online her. Kompletně zajistí připojení domácnosti k internetu a vytvoření domácí bezdrátové nebo pevné sítě. Připojení k internetu je možné volit ze dvou způsobů: VDSL2 (kompatibilní s ADSL2+/ADSL2/ADSL) s rychlostí až 100 Mbit/s oběma směry, nebo Ethernet WAN pro kabelové nebo optické připojení. Zařízení, která nejsou vybavená vlastním WiFi modulem, lze připojit čtyřmi standardními Ethernetovými porty typu RJ45 o rychlosti 100 Mbit/s.

Síť WiFi je založená na standardu 802.11b/g/n a nabízí přenosovou rychlost až 300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz, které podporují všechna běžná bezdrátová zařízení včetně starších modelů. Rychlost je dostačující i pro streamování videa ve vysoké kvalitě, online hry a jiné úlohy náročné na přenosovou kapacitu. Připojení je možné i prostřednictvím čtyř gigabitových LAN portů.

Vedle síťových portů je TD-W9970 vybavený také multifunkčním portem typu USB 2.0, k němuž lze připojit tiskárnu nebo externí pevný disk jako datové úložiště sdílené všemi uživateli v síti. Přistupovat k němu lze i vzdáleně díky funkci FTP serveru.

Zařízení umožňuje zřídit zabezpečenou virtuální privátní síť až s deseti tunelovými připojeními VPN zároveň, takže uživatelé mohou bez obav přistupovat ke svým datům odkudkoli, doma i na cestách.

Klíčové vlastnosti:

  • Duální WAN port pro VDSL/ADSL, optické nebo kabelové připojení k internetu
  • Univerzální zařízení uzpůsobené pro kombinované hlasové, video a datové služby
  • Možnost sdílení souborů, multimédií a tiskáren
  • Zabezpečené VPN připojení pro vzdálený přístup k souborům

TP-Link uvádí na trh svůj první VDSL2 modem s WiFi routerem TD-W9970
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama