tp-link-predstavuje-power-banky-s-rychlym-nabijenim
Novinka TP-Link představuje power banky s rychlým nabíjením

TP-Link představuje power banky s rychlým nabíjením

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 11. 2016 20:00

V ČR se začínají prodávat nové power banky TP-Link TL-PBG6700 a TL-PBG3350 z designové řady Vivid určené k dobíjení chytrých telefonů, tabletů, MP3 přehrávačů, GPS, přenosných Wi-Fi hotspotů, elektroniky určené k nošení na těle (tzv. wearables) a dalších zařízení tam, kde není k dispozici elektrická síť. Číslice v jejich názvu vyjadřuje kapacitu v mAh.

Reklama

Power banky řady Vivid ve stylovém černo-zlatém provedení mají plášť z měkkého polymerového materiálu příjemného na dotek. Menší model má přibližně velikost rtěnky, kapacitnější je přibližně dvojnásobně široký a nepatrně delší. Oba se pohodlně vejdou i do malé kabelky a nebudu překážet ani v kapse kalhot.

Výrobce tvrdí, že při konstrukci TL-PBG6700 a TL-PBG3350 kladl důraz na bezpečnost uživatelů, připojených zařízení i samotných power bank. Ty jsou proto vybavené šestinásobnou ochranou proti zkratu, přepětí, přetížení, přebití, podvybití a přehřátí.

TP-Link zmiňuje i nasazení špičkových článků LG a kvalitní elektronické obvody, které by měly zajistit velmi pomalé stárnutí a zaručit dlouhodobě vysoký výkon – po 500 úplných cyklech nabití a vybití si mají stále zachovat většinu původní kapacity. Navíc prý trpí chladem méně než běžné články, takže poskytnou dostatek energie i v zimním období.

Konstruktérům se údajně také podařilo pomocí sofistikované technologie zrychlit dobíjení až o 40 %, takže například plně nabít iPhone 6s Plus trvá s power bankou TL-PBG6700 pouhých 150 minut, zatímco s originální nabíječkou Apple 250 minut. Samotná power banka se nabíjí až o 65 % rychleji než jiné power banky se srovnatelnou kapacitou.

Oba externí zdroje energie jsou kompatibilní se zařízeními se systémy iOS, Android a Windows a většinou dalších zařízení s nabíjením prostřednictvím USB rozhraní.

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama