za-nedostupnost-sluzeb-googlu-mohla-technicka-zavada
Internet Novinka Za nedostupnost služeb Googlu mohla technická závada

Za nedostupnost služeb Googlu mohla technická závada

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 11. 2016 11:30 4

Za včerejší výpadek internetového vyhledávače Google a dalších služeb této společnosti mohla technická chyba. Nepotvrdily se tak spekulace, že se jednalo o útok hackerů.

Reklama

„S potěšením potvrzujeme, že komplikace byly vyřešeny. Příčina byla technického rázu, její detaily nyní prošetřujeme,“ prohlásila pro Technet.cz mluvčí Googlu Alžběta Houzarová.

Na výpadek služeb Googlu upozornili včera večer uživatelé na sociálních sítích. Problémy postihly prakticky všechny stránky provozované Googlem, a to i ty, které na serverech americké firmy jen hostují.

Podle serveru downdetector.com se výpadek netýkal pouze České republiky, ale také části Německa, Rakouska, Polska, Slovenska, Maďarska či Slovinska. Googlu se všechny problémy podařilo vyřešit během noci na dnešek.

Jeho služeb však čeští uživatelé mohli využívat už zhruba od včerejší 21. hodiny, a to zejména díky tuzemským poskytovatelům internetového připojení, kteří přesměrovali internetový provoz na zahraniční servery Googlu, které výpadek nepostihl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama