huawei-mate-9-lite-oficialne-predstaven
Novinka Huawei Mate 9 Lite oficiálně představen

Huawei Mate 9 Lite oficiálně představen

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 11. 2016 07:30

Jak název Huawei Mate 9 lite napovídá, jde o odlehčenou verzi vrcholného Mate 9. Přesto výbava nepostrádá nic důležitého. Telefon má ve výbavě kompletní podporu LTE, duální foťák a precizní tělo z hliníku.

Reklama

U předních mobilních výrobců je běžné, že na trh uvádějí lacinější verze svých špičkových modelů. Levnějším derivátem Mate 9 doplnil také čínský Huawei.

Displej nového smartphonu má úhlopříčkou 5,5 palce a rozlišení Full HD, tedy 1 920 × 1 080 obrazových bodů. Mate 9 Lite používá vlastní procesor Kirin 655 (4 × 2,1 GHz + 4 × 1,7 GHz) a nabízen je ve verzích 3 GB RAM/32 GB a 4 GB RAM/64 GB. Nechybí slot pro paměťové karty a samozřejmostí je přítomnost Androidu 6.0 Marshmallow s nadstavbou EMUI 4.1. Baterie s kapacitou 3 340 mAh je napevno zabudovaná a bez odborného zásahu ji tedy nevyměníte.

Na zadní straně nového Huawei se kromě čtečky otisků prstů nachází i dvojitý fotoaparát. Primární snímač má rozlišení 12 Mpx a sekundární 2 Mpx. Pro videohovory je na čelní straně připravena 8Mpx kamerka.

Huawei Mate 9 Lite bude dostupný ve zlaté, šedé a stříbrné barvě, jeho cenu a dostupnost však zatím neznáme.

Zdroj: GSM Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama