qnap-vydal-ctyrjadrovy-nas-ts-531x-se-dvema-integrovanymi-porty-site-10gbe-sfp
Novinka QNAP vydal čtyřjádrový NAS TS-531X se dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+

QNAP vydal čtyřjádrový NAS TS-531X se dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 11. 2016 17:00

TS-531X je NAS, který by měl uspokojit požadavky malých a středních firem na konektivitu sítí 10GbE, virtualizaci kontejnerů a rozšiřování úložišť. Nabízí Container Station a uživatelům tak umožňuje rychle vyvíjet a implementovat aplikace pro IoT (Internet of Things). Rovněž podporuje VJBOD (Virtual JBOD), ekonomickou metodu rozšiřování kapacity jiných QNAP NAS pomocí nevyužitého úložného prostoru.

Reklama

TS-531X je dodáván se čtyřjádrovým procesorem Annapurna Labs Alpine AL-341 (takt 1,4 GHz) a používá 2 GB / 8 GB DDR3 RAM (rozšířitelné na 16 GB). NAS, který nabízí dva porty sítě 1 GbE, dva integrované konektory sítě 10GbE SFP+ a porty SATA 6Gb/s pro HDD a SSD, může dosahovat datové propustnosti až 1 723 MB/s. Uživatelé mohou počítat také s hardwarově akcelerovaným šifrováním, podporou SSD cache a sdílení souborů napříč platformami pro systémy Windows, Mac a Linux/UNIX.

Pro zlepšení efektivity nastavování práv jsou podporovány Windows AD, adresářové služby LDAP a Windows ACL. Do aplikace Hybrid Backup Sync jsou integrovány také funkce zálohování, obnovení a synchronizace (prostřednictvím RTRR, Rsync, FTP nebo CIFS/SMB), což umožňuje účinně synchronizovat úlohy zálohování na jiné QNAP NAS, na vzdálené servery a na úložiště v cloudovém prostředí.

Dále NAS poskytuje širokou škálu aplikací k vylepšení produktivity. Container Station přináší pokročilé virtualizační technologie a poskytuje kontejnery QIoT k přeměně TS-531X na soukromou platformu IoT cloud pro rychlý vývoj zásobníků IoT. Komerční fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch od QNAP umožňuje rychlé vyhledávání souborů a podporuje prohledávání mailových zpráv ve formátu .eml uložených na NAS. Poskytuje také doplněk Qsirch Helper (pro Google Chrome a Mozilla Firefox), takže uživatelům umožňuje vyhledávat soubory při používání Google Search.

Pro maximalizaci úložného prostoru mohou uživatelé k TS-531X připojit až dvě rozšiřující jednotky (UX-800P nebo UX-500P). Díky podpoře VJBOD (Virtual JBOD) lze vytvářet virtuální seznamy úložišť a svazky na virtuálních discích k provozování služeb na NAS.

Nový QNAP TS-531X se prodává za zhruba 14 tisíc korun v provedení s 2 GB RAM a za zhruba 19 tisíc ve verzi s 8 GB RAM.

QNAP vydal čtyřjádrový NAS TS-531X se dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama