docka-se-xiaomi-mi-mix-mensi-varianty
Novinka Dočká se Xiaomi Mi Mix menší varianty?

Dočká se Xiaomi Mi Mix menší varianty?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2016 14:00

Xiaomi šokovalo před nedávnem novým smartphonem Mi Mix, který má jen minimální rámečky okolo displeje. Ovšem čínský výrobce ve svém snažení nepolevuje. Nyní vyšlo najevo, že připravuje zmenšenou variantu svého úchvatného mobilu. Upozornil na to server GSM Arena.

Reklama

Mi Mix má displej, který na třech stranách sahá až zcela ke krajům. Obvyklá horní plocha, kde bývají reproduktor, fotoaparát a senzory, byla v tomto případě zcela vytěsněna. Čelní snímač se přesunul na spodní proužek pod obrazovkou, tradiční reproduktor a senzory už ale budete hledat marně.

Smartphone využívá technologie, kdy se zvuk přenáší vibracemi přímo přes sklo. Pod sklem je integrován také ultrazvukový senzor přiblížení namísto běžného infračerveného. I nové xiaomi tak pozná blízkost tváře při telefonování a vypne displej. Mi Mix má navíc tělo vyrobené z keramiky, což by měl být pro smartphony materiál budoucnosti.

Jenže ne každému rozměry špičkového mobilu vyhovují. Ovládání jednou rukou vzhledem k 6,4palcovém displeji a půdorysným rozměrům 81,9 × 158,8 mm není zrovna pohodlné. Firma proto připravuje zmenšený model s 5,5palcovým displejem, jehož rozměry by mohly odpovídat dnešním klasickým pětipalcovým telefonům. Další výbava chystané ovinky se pravděpodobně měnit nebude. Opět se tak dočkáme Snapdragonu 821 a 4 GB RAM.

Cenu a datum představení zmenšeného Xiaomi Mi Mix zatím neznáme.  Dle různých serverů se však s telefonem setkáme ještě v letošním roce.

Zdroj: GSM Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama