western-digital-prinasi-treti-generaci-pevnych-disku-wd-pidrive
Novinka Western Digital přináší třetí generaci pevných disků WD PiDrive

Western Digital přináší třetí generaci pevných disků WD PiDrive

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 11. 2016 10:00

Americká společnost Western Digital oznamuje dostupnost pevného disku PiDrive Foundation Edition. Ten kombinuje výhody SD karet s možnostmi USB disku a pro komunitu fanoušků minipočítačů Raspberry Pi představuje cenově dostupné úložiště pro programování a vytváření počítačových projektů.

Reklama

„Třetí generace disků WD PiDrive využívá pro spuštění operačního systému USB pevný disk nebo USB flash paměť a umožňuje pracovat na několika odlišných projektech na platformě Raspberry Pi bez nutnosti pracovat s mnoha microSD kartami. Podařilo se nám zkombinovat naše dvě technologie tak, aby pracovaly jako jeden tým,“ říká Dave Chew, hlavní inženýr WDLabs.

Součástí balení je kromě samotného disku také individualizovaný software na bázi operačního systému Raspbian a instalační program NOOBS, který zajišťuje snadnou instalaci dalších operačních systémů na pevný disk. Uživatelé mohou také pracovat s aplikací ‘Project Spaces’, která využívá možnosti instalace několika operačních systému.

Disky WD PiDrive Foundation Edition jsou nabízeny ve třech verzích kapacit: 375 GB, 250 GB a 64 GB. Všechny verze zahrnují i kartu microSD s předinstalovaným instalačním programem pro operační systémy NOOBS.

Cena a dostupnost

Doporučená koncová cena WD PiDrive Foundation Edition 375 GB je 1089 Kč, pro verzi 250 GB je cena 842 Kč. Verze 64 GB pak 552 Kč. Na disky je poskytována dvouletá záruka. Verze 64 GB má záruku jednoletou. Disky jsou k dostání prostřednictvím internetového obchodu WD Store.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama