huawei-mate-9-pro-zaobleny-displej-a-android-7-0-nougat
Novinka Huawei Mate 9 Pro: Zaoblený displej a Android 7.0 Nougat

Huawei Mate 9 Pro: Zaoblený displej a Android 7.0 Nougat

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 11. 2016 14:00

V souvislosti s příchodem phabletu Mate 9 se několikrát hovořilo i o uvedení modelu Mate 9 Pro. Jenže čínská firma místo něj nakonec dala přednost luxusní variantě Porsche Design se zaobleným displejem a pořádně vysokou cenovkou.

Reklama

Provedení Mate 9 Pro se však zákazníci přeci jenom nakonec dočkali. Výrobce tento telefon nyní představil na domácím čínském trhu, kde jej bude prodávat v konfiguracích 4 GB RAM/64 GB a 6 GB RAM/128 GB.

Smartphone má oboustranně zaoblený displej s úhlopříčkou 5,5 palce s Quad HD rozlišením 2 560 × 1 560 pixelů (klasický Mate 9 má 5,9palcovou Full HD obrazovku). Přemíru mu výkonu zajistí čipová sada Kirin 960 a osmijádrový grafický akcelerátor Mali G7. O bezpečnost dat v prostředí operačního systému Android 7.0 Nougat se zase postará senzor otisků integrovaný do domovského tlačítka pod displejem.

Fotoaparát nese logo Leica jako u modelu Mate 9. Použita byla druhá generace dvojčočkového snímače. Jeden snímá barevné spektrum, druhý je monochromatický. Parametry snímačů jsou: 12 Mpx při světelnosti f/2.2 RGB a 20 Mpx se stejnou světelností u monochromatického čipu. Uživatelský nevyměnitelný akumulátor má kapacitu 4 000 a i v tomto případě platí, že díky podpoře rychlonabíjení se dokáže za 20 minut nabít tak, že s ním mobil vydrží v provozu celý den a za 10 minut se dobije natolik, že to stačí na přehrání dvou filmů.

Přestože dostupnost modelu Mate 9 Pro v Evropě zpráva serveru Phone Arena neuvádí, Huawei bude tento telefon časem zřejmě prodávat i na starém kontinentě. Cena obou paměťových variant se určitě přehoupne přes částku 20 tisíc korun.

Zdroj: PA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama