alcatel-shine-lite-stylovy-smartphonem-ze-skla-a-kovu
Novinka Alcatel Shine Lite: stylový smartphonem ze skla a kovu

Alcatel Shine Lite: stylový smartphonem ze skla a kovu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 11. 2016 20:00

Alcatel uvedl na český a slovenský trh stylový smartphone Shine Lite. Zaujmout chce povrchovou úpravu ze skla a kovu, spolehlivou čtečkou otisků prstů na zádech a bleskem předního fotoaparátu. V tuzemských obchodech se prodává ve zlaté a bílé variantě za 4 999 Kč.

Reklama

Shine Lite má ve výbavě pětipalcový HD displej, který je překryt odolným sklem typu 2,5D, po stranách tedy je mírně zaoblené. O výkon se stará čtyřjádrový procesor MediaTek MT6737, který má po ruce 2 GB RAM a 16GB interní úložiště. To lze dále rozšířit pomocí microSD karet.

Dalším lákadlem nového Alcatelu je 13Mpx fotoaparát s dvoutónovým bleskem. Čelní snímač je pětimegapixelový a taktéž mu v horších světelných podmínkách napomáhá blesk. Nechybí ani vysoká úroveň zabezpečení, o níž se stará čtečka otisků prstů. Ta dokáže rychle a diskrétně spustit různé aplikace, i když je telefon zamčený. Kromě jiného umožňuje přístup k aplikaci Safebox, tzv. virtuálnímu sejfu, do nějž lze ukládat vlastní fotografie, videa, hudbu nebo dokumenty. Otisky prstů uživatele lze předem naprogramovat tak, aby otevřely až pět oblíbených aplikací přímo z pohotovostního režimu.

V další výbavě najdeme WiFi 802.11b/g/n, WiFi direct, GPS s A-GPS, Bluetooth 4.2, podporu všech tuzemských pásem LTE či operační systém Android 6.0 Marshmallow. Baterie telefonu má kapacitu 2 460 mAh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama