lg-dostava-update-na-android-7-0-nougat
Novinka LG dostává update na Android 7.0 Nougat

LG dostává update na Android 7.0 Nougat

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 11. 2016 17:00

LG G5 rozhodně nepatří k nejkupovanějším smarpthonům na trhu, což dokládají i nedávné finanční výsledky jihokorejské značky, přesto mu výrobce věnuje maximální pozornost. Důkazem je nejnovější update s Androidem 7.0 Nougat. Ten je sice zatím dostupný pouze na domácím trhu v Jižní Koreji. V dalších týdnech se ale jistě rozšíří i do dalších států a to včetně České republiky a Slovenska.

Reklama

Vlajková loď společnosti LG byla představena letos v únoru. Smartphone má celokovovou konstrukci a odnímatelnou bradu, která umožní okamžitou výměnu baterie i připojení různého příslušenství. Co se týče hardwaru, „gé pětka“ vsadila na výkonný procesor Snapdragon 820. Ve výbavě dále najdeme 4 GB RAM typu LPDDR4 a 32GB paměť pro data, kterou lze navýšit microSD kartami o maximální velikosti 2 TB.

Další, čím telefon zaujme, je dvojitý fotoaparát. Dva objektivy jsou na zadní straně (nepočítaje přední snímač pro selfie). Jeden objektiv má rozlišení 16 megapixelů, druhý pak 8 megapixelů. Ten s vyšším rozlišením má standardní ohnisko, druhý pak širokoúhlý záběr.

LG G5 vstoupilo do prodeje za necelých 20 000 korun. Jeho cena však v průběhu posledních měsíců klesala. Z oficiální distribuce ho proto lze nyní sehnat za 11 990 Kč. Z takzvaného šedého dovozu pak dokonce ještě o několik stovek levněji.

Zdroj: LG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama