lenovo-phab-2-pro-obri-displej-a-revolucni-fotoaparat
Novinka Lenovo Phab 2 Pro: Obří displej a revoluční fotoaparát

Lenovo Phab 2 Pro: Obří displej a revoluční fotoaparát

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 11. 2016 16:00

Čínská společnost Lenovo začne brzy prodávat svůj nový topmodel, Phab 2 Pro, který pracuje pomocí hned tří kamer s rozšířenou realitou.

Reklama

Lenovo Lenovo smartphone Phab 2 Pro poprvé ukázalo letos v červnu na tiskové konferenci Tech World v San Francisku.  Jedná se o model s displejem úhlopříčky 6,4 palců, který spadá do kategorie phabletů. Rozlišení dotykového panelu je ale vynikající - QHD, tedy 2 560 × 1 440 pixelů. Tělo telefonu je pokryto broušeným kovem.

Uvnitř vše pohání čip Qualcomm Snapdragon 625 se 4 GB operační paměti. Interní 64GB paměť lze rozšířit microSD kartou (až 256 GB). Samozřejmostí je podpora LTE ve všech pásmech, která se u nás používají. Vynikající výdrž má zaručit akumulátor s kapacitou 4 050 mAh. Phab 2 Pro se dále pyšní snímačem otisků prstů, rychlým nabíjením nebo třeba podporou nahrávání zvuku v režimu 5.1 Dolby Audio. Nejzajímavější funkce tohoto telefonu se ale pojí s fotoaparátem.

Smartphone je vybaven hned čtyřmi snímači. Jeden osmimegapixelový najdeme vepředu a druhý s rozlišením šestnáct megapixelů na zádech telefonu. Pod ním však najdeme ještě dva další. Jeden se stará o prostorové vnímání, druhý má na starost sledování pohybu. Poslední tři jmenované dohromady tvoří platformu zvanou Tango, která umí pracovat s rozšířenou realitou. Již dnes je v obchodu Play připraveno přes 35 aplikací, které technologii Tango využijí, uvádí server Fone Arena.

Novátorské Lenovo se mělo začít prodávat už během září, v obchodech se s ním však setkáme až za několik týdnů. Ve Spojených státech je jeho cena stanovena na 500 dolarů (v přepočtu zhruba 14 500 Kč s DPH).

Zdroj: FA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama