mapy-cz-predstavily-funkci-stopar-diky-ktere-zaznamenaji-kazdy-vas-krok
Novinka Mapy.cz představily funkci Stopař, díky které zaznamenají každý váš krok

Mapy.cz představily funkci Stopař, díky které zaznamenají každý váš krok

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 11. 2016 16:00 3

Výletníci, ale i řidiči, cyklisté a fanoušci běhání mohou díky poslední novince na Mapy.cz zaznamenat každý svůj krok. Stačí jeden klik a funkce Stopař spustí ukládání stop až do té doby, než ji v cíli zastavíte.

Reklama

Po nedávno spuštěné navigaci dnes Mapy.cz přidaly další dílek do cestovatelské skládačky. Do Android aplikací uvedly funkci pro zaznamenávání stop, pro kterou vybraly příhodné označení Stopař. „Ať už cestujeme do zahraniční nebo na výlet do Jeseníků, scénář bývá vždycky podobný. Člověk se nejprve někde inspiruje, vybere trasu, spustí navigaci a po návratů domů o své cestě vypráví. A zatímco dříve si lidé vozili suvenýry na památku, dnes raději ukazujeme ušlé kilometry a seznam navštívených míst,“ uvádí Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz, a dodává, že „Stopař je funkce, se kterou inspirujete své okolí a uchováte si vzpomínky a záznamy z absolvovaných cest. Ať už je řeč o výletech českou krajinou nebo o pravidelných cyklistických výkonech.“

Vykreslené stopy včetně informací o vzdálenosti, času, průměrné rychlosti a výškovém profilu lze v aplikaci uschovat do takzvaného Batůžku, kam si lidé vkládají i svá oblíbená místa a výletní trasy. Zaznamenané stopy se přihlášeným uživatelům synchronizují z mobilních telefonů na web, odkud je možné je sdílet na sociální sítě.

Stopař je zatím dostupný pro mobily s operačními systémy Android, nicméně na verzích pro iOS a Windows Phone se již pracuje.

Stahujte: Mapy.cz pro Android

Zdroj: Mapy.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama